Hrvatski radio

Radio Osijek

Karavana "Zajedno u ratu - zajedno u miru" u Osijeku

17.11.2014.

21:07

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U svim hrvatskim gradovima koji imaju Vukovarsku ulicu večeras se pale svijeće u spomen na sutrašnji Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, pa su tako u Osijeku duž Vukovarske ulice zapaljene tisuće svijeća.

Svijeće su večeras u Osijeku zapalili i članovi Karavane motociklista pod nazivom „Zajedno u ratu - zajedno u miru", koji su još u četvrtak put Vukovara krenuli iz Prevlake. Kod spomenika „Crvenog fiće i tenka“ na križanju Vukovarske i Trpimirove ulice dočekali su ih brojni Osječani, te predstavnici Grada, Županije, udruga iz Domovinskoga rata i moto klubova gdje su položili vijence i upalili svijeće u povodu obilježavanja 23. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara. Karavanu je već sedmu godinu zaredom organizirao Moto Klub s Korčule u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, te moto klubovima iz cijele Hrvatske. Idejni je začetnik Đani Radovanović iz Smokvice sa otoka Korčule koji je istaknuo kako je na putu kroz Hrvatsku sve više postaja na kojima odaju počast poginulima u Domovinskiom ratu, a isto tako je i sve više motociklista koji im se priključuju na putu. U Osijek ih je tako večeras stigo 700-tinjak na približno 500 motocikala. U Osijeku su ih dočekali članovi Moto kluba Veterani Slavonije i Baranje i njihov predsjednik Darko Zec, koji je također prošao cijeli put od Prevlake. Istaknuo je kako samo ime karavane govori o razlozima zbog kojih joj se priključuju, a put prelaze bez obzira na vremenske (ne)prilike sredinom studenoga. Nakon odmora u Osijeku, petodnevno putovanje od Prevlake završit će sutra u Vukovaru kada će se sudionici karavane „Zajedno u ratu – zajedno u miru“ priključiti koloni sjećanja na žrtvu Vukovara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.