Hrvatski radio

Radio Osijek

Koferi prijateljstva

19.10.2014.

17:00

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Vinkovicima je završena 19. Smotra dječjeg stvaralaštva Saveza društava Naša djeca. Uz kreativnost , djeca su u akciji "Pun kofer prijateljstva" pokazala koliko rado pomažu vršnjacima, djeci s poplavljenih područja.

Više od pet stotina djece svojim likovnih radovima, nastupom u kazališnim predstavama, glazbom i plesom u Vinkovcima je pokazalo da im je mašta bezgranična baš kao i želja da pomognu. "Koferi prijateljstva" punili su se u cijeloj Hrvatskoj. U samo dva tjedna odjećom, obućom, higijenskim i priborom za školu napunjena su 44 kofera. "S obzirom na to da se djeca i i njihove obitelji neće moći vratiti kući još nekoliko mjeseci, a do tada će mijenjati adrese, želimo im olakšati život "ptica selica.", poruka je iz Saveza društava Naša djeca Hrvatska koji nastavlja humanitarnu akciju. Kofere prijateljstva dobit će još stotinjak djece iz Gunje i okolice.  "I nakon poplave , djeci su najpotrebnije gumene čizmice jer nakon svake obilnije kiše u Gunji je teško hodati u bilo kojoj drugoj obući", rekao je predsjednik vinkovačkog Društva naša djeca Mario Perković. Svi koji žele pomoći , potpunije obavijesti mogu dobiti telefonski na broj 01/49 22 959 ili na info@savez-dnd.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.