Hrvatski radio

Radio Osijek

Kolinda Grabar - Kitarović u Slavoniji

13.10.2014.

15:21

Autor: Radio Osijek/HINA/D. Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas Đakovo, gdje je u Nadbiskupijskom dvoru razgovarala sa đakovačko-osječkim nadbiskupom i metropolitom Đurom Hranićem, te se susrela s predstavnicima Udruge civilnih žrtava Domovinskog rata Đakovštine.

Nakon razgovora s nadbiskupom Hranićem HDZ-ova predsjednička kandidatkinja, Grabar Kitarović, novinarima je izjavila kako je nadbiskupa zamolila da kaže svoje viđenje stanja u đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Razgovarali smo o puno tema - o stanju u Republici Hrvatskoj, posebno o ovim krajevima, o siromaštvu, potrebi za gospodarskim razvojem, o potrebi ujednačenog razvoja Hrvatske, većim i snažnijim vezama između vlasti u Zagrebu i na lokalnim razinama. Bio je to izvrstan razgovor, vrlo sadržajan i zahvalna sam nadbiskupu na njegovim razmišljanjima i savjetima, naglasila je Grabar Kitarović.Nakon toga predsjednička kandidatkinja HDZ-a, u pratnji predsjednika osječko-baranjskog HDZ-a Ivana Anušića i drugih stranačkih dužnosnika, na korzu je razgovarala sa Đakovčankama i Đakovčanima, te je posjetila Udrugu za psiho-socijalne potrebe Amadea i susrela se s predstavnicima Udruge civilnih žrtava Domovinskog rata Đakovštine. Predsjednica Marijana Adrić upoznala ju je s problemima žena stradalih u ratu i potrebama ove skupine ratnih stradalnika. Kolinda Grabar Kitarović obišla je i tamošnji dječji vrtić Sunčev sjaj Nazaret koji radi po Montessori programu.
Poslijepodne je u Osijeku posjetila tvrtke 'Saponija' i 'Kandit', a navečer će nazočiti nogometnoj utakmici Hrvatska - Azarbajdžan na osječkom stadionu u Gradskom vrtu.

Nakon susreta s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Vrkićem Kolinda Grabar Kitarović dala je jedinu kratku izjavu za medije, a novinarima nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja. Poslušajte izjave: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.