Hrvatski radio

Radio Osijek

Kruh za poslije i Šunka za poslije

20.04.2014.

00:09

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Mladi za mir" molitvena skupina studenata iz studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu pozivala je svoje članove ali i građane da se uključe u humanitarne akcije "Kruh za poslije" i "Šunka za poslije". Na popisu trgovina uključenih u akciju, možete naći i one s područja Slavonije i Baranje.

Akciju "Kruh za poslije" pokrenuo je "Portal dobrote", a građani se mogu uključiti tako da u pekarnicama koje podržavaju akciju kupe kruh, te ga ostavljaju na mjestu kupnje do dolaska potrebitog. Netko tko nema novaca za kupnju kruha pita: „Imate li kruh za poslije?", i nakon toga mu ga osoblje prodajnoga mjesta udjeli.
Popis pekarnica nalazi se na mrežnoj stranici

http://www.portal-dobrote.com.hr/images/kruh-za-poslije-popis-sudionika-akcije.pdf.


Kako bi se izbjegli bilo kakvi problemi, uz svaki unaprijed plaćeni kruh, trebao bi biti izdan račun i odložen na posebno mjesto. Kad kupac dođe po kruh za poslije izdaje mu se kruh zajedno sa računom koji je već plaćen.
Po isti način funkcionira i akcija "Šunka za poslije" koju je pokrenuo Otvoreni radio i međimurski internet portal eMedjimurje.hr. Popis mesnica koje sudjeluju u akciji dostupan je na adresi

http://www.facebook.com/otvoreniradio?sk=app_208195102528120&app_data

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.