Hrvatski radio

Radio Osijek

KulenDayz IT Innovation Conference

06.09.2014.

07:12

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

KulenDayz IT Innovation Conference svojim jedinstvenim stilom već šesti put privlači informatičare iz regije i svijeta na vikend ispunjen kvalitetnim predavanjima, korisnim radionicama i prije svega dobrom atmosferom u slavonsko-baranjskom kraju.Službeno je otvorenje konferencije u subotu,a nazoči mu ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, član uprave Microsoft Hrvatska, predsjednik Osijek Software Citya Matija Kopić, direktor KulenDayz konferencije Bernardin Katić i voditelj Microsoft Innovation Center Osijek Bela Ikotić.

Microsoftova zajednica informatičkih stručnjaka (MSCommunity), Poduzetnički inkubator BIOS i Osijek Software City organiziraju slijed od čak 50 predavanja besplatnih za prijavljene sudionike. Predavanja su podijeljena u više tema: Napredno programiranje, Baze podataka, ITPro, Project management, Cloud, Mobilne tehnologije i Web razvoj.

Također je organiziran Otvoreni dio (Open Session) gdje sudionici sami kreiraju sadržaj o kojem žele čuti više. Kako se svake godine trudimo rasti, tako smo i ove godine narasli na 400 sudionika i predavača iz regije i Europe.

Popodne je rezervirano za predavanja u autentičnom okruženju seoskog gospodarstva Orlov Put u Bilju. Nakon preslušanih predavanja i posjećenih radionica nedjelja 7.rujna posvećena je opuštanjem na avanturi pod nazivom „GPS gastro hunt“. Sudionici će imati priliku družiti se i podijeliti iskustva s kolegama iz struke, a pri tome se zabaviti. Posebnost konferencije KulenDayz je u opuštenoj atmosferi gdje se potiče aktivno sudjelovanje sudionika u predavanjima, promicanje slavonsko-baranjskog kraja i pregršt inovativnih tema s područja informacijskih tehnologija. Mnoga predavanja odvijaju se po principu „kreda i ploča“, metoda bez projektora i uvježbanih prezentacija u privatnoj atmosferi gdje je svako pitanje dobrodošlo.Novost ove godine su KulenDayzKidz. IT konferencija za djecu školskog uzrasta. Cilj cjelodnevne radionice je djeci pobuditi interes za informatiku, pokazati zanimljive tehnologije, korisne aplikacije i naučiti trikove o sigurnosti na internetu.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.