Hrvatski radio

Radio Osijek

„Lipa“ darivala beskućnike

28.12.2014.

12:33

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici Hrvatskog pjevačkog društva “Lipa” Osijek sinoć su korisnicima Caritasovog Centra za prihvat beskućnika Osijek predali tri tisuće kuna. Donacija je prikupljena na Božićnom koncertu u crkvi sv. Mihaela.

Koncert na Božić postao je tradicija Lipaša, a ove je godine 25. prosinca održan je 22. put. Ulaznice se nisu naplaćivale, no posjetitelji su bili pozvani da na izlazu iz crkve daju svoje dobrovoljne priloge. „Time je prikupljeno oko 3.000 kuna, na čemu zahvaljujemo svim građanima, a ovaj iznos namijenjen je za pomoć osječkim beskućnicima“, kaže dopredsjednik društva Tomislav Levak, koji je uz drugog dopredsjednika Stevana Radovančevića i dirigenticu Valeriju Fischmach korisnicima Centra donijeli i Kanditove čokolade korisnicima, koje su bile i poklončić posjetiteljima Božićnog koncerta. Na njihovu molbu Centru će naknadno biti poklonjeno nekoliko CD-ova s Lipinim izvedbama te monografija društva.

Centar za prihvat beskućnika osnovan je u suradnji s gradom Osijekom 1999. godine, jer su se pojavile naznake da u gradu postoje beskućnici koji trebaju prenoćište. Od samog osnutka prihvatilište se nalazi u Strossmayerovoj ulici te u neprekidnom radu od 15 godina kontinuirano zbrinjava beskućnike koji nisu samo iz Osijeka, nego s područja cijele Osječko-baranjske županije. Može primiti 24 osobe, a osim noćenja u čistim i dezinficiranim prostorijama korisnicima su osigurana i tri osnovna dnevna obroka. Sve usluge u Centru besplatne su i sva novčana pomoć ostaje korisnicima. Trenutno u prihvatilištu boravi 19 osoba: dvije žene i 17 muškaraca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.