Hrvatski radio

Radio Osijek

09:42 / 20.08.2014.

Autor: Amoreta Bajto

Ljetna škola Crvenog križa 2014.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici otvorena je ljetnaškola koja jeokupila 200 mladih članova Crvenog križa, većinom s područja Osječko-baranjske županije, no i iz cijele Republike Hrvatske te Novog Sada i Sombora, Doboja,Tuzle i Pečuha.

Uz prigodne govore, podizanje zastave i pjesmu  „Neka cijeli ovaj svijet“, rukovoditelj Ljetne škole profesor Marko Đukić proglasio je 11. Ljetnu školu mladih Društva  Crvenog križa Osječko-baranjske županije otvorenom.

U sljedećih 10 dana mladi će se educirati za različite programe iz područja rada Crvenog križa kroz radionice prve pomoći, realističnog prikaza ozljeda, djelovanja u katastrofama, komunikacijskih i organizacijskih vještina, prevencije ovisnosti i spolno prenosivih bolesti, prevencije trgovanja ljudima te sigurnog ponašanja na internetu i međunarodnog humanitarnog prava. Edukacija će se provoditi po načelu „mladi za mlade“ – voditelji programa mladi su volonteri Crvenog križa koji su ranije educirani za zadane teme, a posljednjih nekoliko mjeseci pripremali su cjelokupni program 11. Ljetne škole mladih.

Ova Ljetna škola mladih, kao i sve do sada, bit će ispunjena znanjem, idejama, smijehom i prijateljstvom, a sve s ciljem širenja humanosti i poruke mira prema mladima i onima kojima će mladi to dalje prenositi. Osim informiranja javnosti o početku rada 11. Ljetne škole mladih Crvenog križa, koristimo priliku pozvati vas da nas posjetite kako biste mogli napraviti detaljniju reportažu te na taj način poduprijeti ovaj hvale vrijedan projekt mladih Crvenog križa.

 /fotografije i text iz priopćenja CK/
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.