Hrvatski radio

Radio Osijek

Ljubav uvijek nađe put

14.08.2014.

14:13

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projektom "ljubav uvije nađe put" Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije nastavlja pomagati stanovnicima pogođenima poplavom na području Županjske Posavine.

Na inicijativu Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije redovito se održavaju tjedne koordinacija u svrhu kvalitetnog prikupljanja i raspodjele humanitarne pomoći stanovnicima pogođenima poplavom na području Županjske Posavine. Koordinacije se održavaju u Općini Drenovci, a sudjeluju predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, načelnici poplavljenih općina, župnici poplavljenih župa, glavni imam, predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih, Centra za socijalnu skrb te predstavnici Crvenog križa i Caritasa. Osim nabavke hrane i drugih potrepština za svakodnevni život, u suradnji s načelnicima i župnicima s poplavljenih područja, zaključeno je da je prioritet nabava bijele tehnike, na čemu Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije sada intenzivno radi. Tamošnjim stanovnicima bit će kupljeni novi zamrzivači, štednjaci na struju, plin ili drva, hladnjaci, perilice rublja, a sve ovisno o potrebama pojedinog kućanstva.

Također, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije putem stalnog projekta za pomoć stradalima od poplave „Ljubav uvijek nađe put“ u planu ima i pomoći u obnovi kuća I. i II. kategorije oštećenja, obnovi infrastrukture, nabavci namještaja, drva za ogrjev, zimnice, sadnog sjemena, stoke, peradi, poljoprivrednih strojeva, alata, kao i sredstvima Zaklade Dr. Nikola Dogan.

Na računu Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije za poplavljena područja do danas je prikupljeno 9.090.287,20 kn koji će biti utrošeni na kupovinu hrane, higijenskih potrepština i ostalih predmeta projekta „Ljubav uvijek nađe put“.

Od svibnja je u Caritasovim skladištima prikupljeno 80 tona hrane, 89 kubika vode, 87 tona odjeće i obuće, 28 tona higijenskih potrepština, raznovrsni namještaj, sijeno, građevinski materijal, alati i druge oblici materijalne pomoći koji su mrežom Caritasa podijeljeni ljudima u potrebi. Stoga iz Caritasa pozivaju sve koji su u mogućnosti da pružanjem materijalne, duhovne i psihološke pomoći pridonesu normalizaciji i uspostavi redovitog života stanovnika Županjske Posavine.

Za sve informacije donatori se mogu obratiti telefonski na brojeve 031/253-910 i 031/253-929.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.