Hrvatski radio

Radio Osijek

Lorencin o "Skrivenom blagu Požege"

26.09.2014.

15:35

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči Svjetskog dana turizma, koji se obilježava 27. rujna i ove se godine odvija pod geslom „Turizam i razvoj zajednice“ ministar turizma Darko Lorencin posjetio je Tehničku i obrtničku školu u Požegi. Ova škola jedna je od pet škola, čiji su projekti ocijenjeni najboljima od svih projekata koji su dobili sredstva Ministarstva turizma u programu „Promocija zanimanja 2014.“

Projekt Skriveno blago, koji su razvili učenici i nastavnici te škole u suradnji s  Turističkom zajednicom Grada Požege, Muzeja grada Požege i Geoparkom Papuk.– igra je potrage za blagom, pri čemu se u traženju najvažnijih kulturno-povijesnih i turističkih znamenitosti grada sudionici služe GPS uređajima ili pametnim telefonima da bi locirali i pronašli geocache – točku. Riječ je o prvom projektu geocachinga na području Požege, dostupan je tijekom cijele godine te posebice privlačan turistima sklonima aktivnom i avanturističkom turizmu.

U traženju geocache točke, nakon predstavljanja projekta, okušao se i ministar Lorencin te tako istražio znamenitosti Grada Požege. „Projekt Skriveno blago Požege odličan je primjer doprinosa i uključenosti strukovnih i tehničkih škola, odnosno njezinih učenika u turizam. Moramo biti svjesni da je Hrvatska turistička zemlja, u kojoj svi doprinosimo razvoju turizma te stvaramo sliku o Hrvatskoj u svijetu. Jedan od postulata naše razvojne strategije je razvoj turizma na cjelokupnom prostoru, kultura kvalitete, te  gostoljubivost, sigurnost i jedinstvena raznovrsnost autentičnih sadržaja i doživljaja“, naglasio je Lorencin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.