Hrvatski radio

Radio Osijek

Mališani "ZA Azil" i četveronožne ljubimce

30.09.2014.

08:24

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Najavljemo veliki učenički mirni prosvjed u stambenom naselju Sjenjak, koji će uzburkati cijelu Hrvatsku! S Kušecovom pjesmom o Campiju na usnama, sinonimomom za sve napuštene pse ", najavili su mali ljubitelji životinja svoje današnje okupljanje "ZA Azil" i život i zbrinjavanje napuštenih pasa!

"Najavljemo veliki učenički mirni prosvjed u stambenom naselju Sjenjak, koji će uzburkati cijelu Hrvatsku! S Kušecovom pjesmom o Campiju na usnama, sinonimomom za sve napuštene pse, uključujemo se u kampanju koju pripremaju brojne hrvatske udruge za zaštitu životinja - za život i udomljavanje napuštenih pasa, a protiv njihove eutanazije.


Pod mentorstvom voditeljice Slavice Benčik učenici drugih razreda u igraonici grupe Folie (Sunce, afr. jezik mende) produženog boravka OŠ „Mladost“ Osijek vrijedno se pripremaju: izrađuju transparente, liste za peticiju, slikaju portrete pasa za humanitarnu prodajnu izložbu (sva će sredstva proslijediti osječkom Azilu za napuštene pse) te vježbaju za razgovor s građanima i medijima o toj važnoj temi. Kroz projekt „Razlog za nadu“, koji je od ove školske godine formalni dio školskog kurikuluma, voditeljica Benčik već pet godina u suradnji s nevladinim organizacijama, misionarima, kulturnim i društvenim institucijama i društvima i dr. provodi aktivnosti građanskog odgoja. Djeca uče biti svjestan, aktivan i kreativan građanin koji se zna boriti za svoju ideju i ono u što vjeruje."

/tekst i fotografije iz priopćenja organizatora/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.