Hrvatski radio

Radio Osijek

Mališanima stigao Motozeko

19.04.2014.

00:27

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Motozeko je i ove godine na Veliku subotu razveselio mališane. Akciju tradicionalno organizira Moto klub Osijek.

Akcija darivanja djece „Motozeko 2014.“ i ovoga puta razveselila je mnoge Osječane koji su na Trg Ante Starčevića stigli sa svojim mališanima. Motociklisti su iz svojih klupskih prostorija u Športskoj zračnoj luci Čepin vozili osječkim ulicama do Trga Ante Starčevića gdje će do podneva svoj djeci koja se tamo zateknu dijeliti pisanice i slatkiše – i to iz jednog posebnog gnijezda. Kako ističe Zdravko Bošnjak, predsjednik MK Osijek, upravo to veliko gnijezdo od trave u kojem će biti nekoliko motora posebnost je ovogodišnjih Motozeka. Bajkeri i ove godine odlaze do Udruge obitelji djece s autizmom „Dar“ kojima također nose uskrsne darove. Defile motociklista ulicama grada organiziran je u pratnji policije.

Klub ove godine slavi 40. godina postojanja i priprema mnogobrojne akcije kojima će obilježiti ovu vrijednu obljetnicu, a „Motozeko 2014.“ Jedna je od njih. Riječ je o najstarijem, najvećem i najbrojnijijem moto klubu grada Osijeka, ali i regije. „Od samog početka s ponosom nosimo oznake svoga grada i županije, promičemo ime te upoznajemo mnogobrojne prijatelje koji su nam uvijek rado uzvraćali posjete“, kaže Bošnjak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.