Hrvatski radio

Radio Osijek

Matijašević: Izmjene Zakona o radu su štetne

13.01.2014.

12:56

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević upozorio je danas u Osijeku Vladu da ne uvodi štetne izmjene Zakona o radu. U protivnom sindikati će organizirati štrajk.

Zbog opasnih namjera Vlade da paketom zakona iz područja radnog i socijalnog prava dodatno osiromaši radnike i pojeftini rad, sindikalni pokret među svojim članstvom danas počinje prikupljati potpise za generalni štrajk, rekao je na konferenciji za novinare u Osijeku predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević. Kao razloge mogućem štrajku pet sindikalnih središnjica Matijašević navodi zakon o investicijama koji ne treba mijenjati već riješiti problem pravne nesigurnosti, izbjeći odredbe o lakšem otpuštanju radnika, te odustati od uvođenja institucije povremenih poslova. Matijašević je poručio Vladi „Odustanite od štetnih izmjena zakona i dopustite poštene investicije“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.