Hrvatski radio

Radio Osijek

Maturanti plešu quadrillu

14.05.2014.

14:30

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U petak, točno u podne maturanti će i ove godine kraj svog srednjoškolskog obrazovanja obilježiti plesanjem quadrille. Maturanti iz nekoliko hrvatskih gradova, ali i u gradovima susjednih više europskih zemalja zaplestat će taj dvorski ples. Plesat će se i u Osijeku

Maturanti iz nekoliko hrvatskih gradova, ali i gradova više europskih zemalja u petak, 16. svibnja, točno u podne zaplesat će taj dvorski ples i ponovno pokušati ući u Guinnissovu knjigu rekorda po broju plesača koji plešu istovremeno. Quadrillu će plesati i više od 3.000  maturanata u šest gradova Osječko-baranjske županije - u Osijeku, Valpovu (na trgu u pješačkoj zoni), Našicama (Trg Dore Pejačević), Belome Manastiru (centar grada kod Slatinske banke), Donjem Miholjcu (pred dvorcem Mailath) i Đakovu (pred Katedralom).
1.900 osječkih maturanata zaplesat će u Županijskoj ulici, a milenijsku fotografiju nakon plesa snimit će Šime Strikoman.
Iz Elektromodula obavještavaju vozače da će Županijska ulica od Ulice Hrvatske Republike do Trga Ante Starčevića u petak biti zatvorena za parkiranje od 6 do 13 sati kako bi se maturantima omogućilo nesmetano plesanje quadrille.
Osječki će se maturanti zatim preseliti na lijevu dravsku obalu kod katakombi gdje će ih pod velikim šatorom zabavljati šest bendova - Perpetum Mobile, Džuboks band, TS Hrvatski sokol, Nebo, Crna kronika i Cocktail band. Od 21,30 na pozornicu u amfiteatru izlazi Leteći odred.

Organizatori plesa i programa ispraćaja maturanata, uz sponzore, bit će Grad Osijek i Županija, a po deseti puta ulogu izvršnog organizatora preuzima Domagoj Jukić iz agencije Koncert.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.