Hrvatski radio

Radio Osijek

Međunarodni dan civilne zaštite

28.02.2014.

13:54

Autor: Mirta Milas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči Međunarodnog dana civilne zaštite, koji se obilježava 1. ožujka, u Osijeku je provedena pokazna vježba gašenja požara operativnih snaga zaštite i spašavanja Osječko-baranjske županije u kojoj je sudjelovalo 106 sudionika i 16 interventnih vozila.

Simulirano je izbijanje požara na spremnicima za mazut i dizel gorivo u Termoelektrani-toplani te provedene aktivnosti na njegovu gašenju i saniranju požarišta. Bila je to provjera spremnosti svih nadležnih službi za intervenciju u slučaju izvanrednih događanja poput požara većih razmjera koji može ugroziti život i zdravlje građana. Koordiniran rad svih službi na terenu i ovoga je puta, kao i ljetos za vrijeme velikih poplava pokazao kako se znamo nositi s izvanrednim okolnostima, istaknuo je osječko-baranjski župan i zapovjednik Civilne zaštite te županije Vladimir Šišljagić.

U vježbi su uz postrojbe Civilne zaštite specijalističke namjene Osječko-baranjske županije, sudjelovali Vatrogasna zajednica, Policijska uprava, Zavod za hitnu medicinu, Društva Crvenog križa, Žuapnijski centar 112 Državna uprave za zaštitu i spašavanje, Hrvatska gorska služba spašavanja, Radio klub Osijek te zaposlenici "Termoelektrane-toplane".   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.