Hrvatski radio

Radio Osijek

Međunarodni Festival mladih - FiFe u Kopačevu

29.08.2014.

00:25

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Savjet Mladih u suradnji sa Zajednicom mladih Mađara Hrvatske organizira Festival mladih (Fife) 29. i 30. kolovoza u Kopačevu. Tema festivala mladih je raznolikost i tolerancija, a program obuhvaća predavanja o Eurodeskmreži i Erazmusu, radionicu "Mrdni se", "Kreativno dvorište" i brojne druge.

Očekuju se gosti iz Rumunjske, Mađarske, Poljske, Austrije. Tema festivala mladih je raznolikost i tolerancija. U petak u 14 sati, predstavnica Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Ana Nahod, održat će prezentaciju o EURODESK mreži i programu ERASMUS +. Cilj prezentacije je informirati mlade o različitim mogućnostima i koristima koje pruža međunarodna dimenzija učenja. Prezentacija se održava u suradnji s PRONI Centrom/ Regionalnim info-centrom za mlade Osijek, partnerom na EURODESK Hrvatska, a u sklopu dvodnevnog Festivala mladih "FIFE"  u Kopačevu, kojeg organizira Zajednica mladih Mađara Hrvatske.
U subotu, 30.8.2014., s početkom u 14 sati održat će se radionica za mlade od 15-30 godina, pod nazivom „MRDNI SE!“ Na radionici će mladi na zanimljiv način „otkriti“ što imaju i što im nedostaje u sredini u kojoj žive, te svoju ulogu i doprinos kvaliteti življenja. Također, tijekom oba dana Festivala mladih PRONI Centar će predstaviti svoje projekte i aktivnosti te biti na raspolaganju posjetiteljima za sva pitanja vezano za mlade.

                           

Dio programa je „Kreativno dvorište“ u kojem su radionice izrade nakita, pletenje pletenica, dekupaž, virag, crtanje pod UV svjetlom, žonglerstvo te mladi izlagači gdje ce se moći kupiti ručni radovi. U subotu 30. biti će osiguran prijevoz Dravski most Kopačevo Dravski most po simboličnoj cijeni od 10kn (povratna)
Raspored vožnje: Dravski most – Kopačevo 19, 20, 21h Kopačevo – Dravski most 4., 4.30h

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.