Hrvatski radio

Radio Osijek

Mirela Holy: Želimo u Europski parlament!

09.02.2014.

11:31

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stranka OraH- Održivi razvoj Hrvatske osnovala je gradske organizacije u Đakovu i Osijeku, a javna tribina o pravima manjina i održivom društvu održana u Vukovaru.

"Prvi test za stranku i orijentir za buduće djelovanje bit će izbori za Europski parlament i imamo vrlo ambiciozan plan osvojiti jedan mandat, unatoč visokom izbornom pragu i cijeloj državi kao jednoj izbornoj jedinici", rekla je Holy. Dodala je kako će na listi OraHa za Europski parlament biti šest žena i 5 muškaraca, a pozvala je i sve zainteresirane građane i članove stranke da se sami predlože kao kandidata OraHa za Europski parlament. 
Osijek je 4. grad u Hrvatskoj u kojem je osnovan OraH, a za povjerenika je izabran Darko Balaš. U Slavoniji je veliko zanimanje za OraH, kaže predsjednica Mirela Holy, a nakon središnje Hrvatske najviše se ljudi stranci javlja upravo na području Slavonije i Baranje, što je iznad svih očekivanja.   

 

Sead Festić, povjerenik OraHa za Slavoniju            Mirela Holy, predsjednica OraHa

Mirela Holy je podjetila kako "špicu" njenog gospodarskog programa čini održiva poljoprivredna proizvodnja i održiv energetski razvoj te da istočna Hrvatska ima najveće potencijale na tom području u kojem se može otvoriti puno novih radnih mjesta za što do sada nije bilo dovoljno političke volje. Holy je ocijenila kako se realizacijom projekata održivog razvoja, u poljoprivredi i energetici u europskim državama otvarao najveći broj novih radnih mjesta, a rast BDP-a tih država temeljio se upravo na takvim projektima. "Vjerujem kako postoji dobar potencijal da počnemo mijenjati Hrvatsku, kojoj je zaista potrebna promjena", kazala je Holy. 

Ustvrdila je da su hrvatski građani umorni od političara koji mijenjaju svoje stavove, ovisno o tome jesu li na vlasti ili u oporbi te da se društvo, u kojem nema elementarne pravednosti i jednakih pravila igre za sve, ne može razvijati kao održivo društvo.

Regionalni povjerenik OraHa za Slavoniju Sead Festić izjavio je kako imaju više od 30 aktivnih članova koji su popunili pristupnice u Osijeku što je bilo dovoljno za osnivanje podružnice. Najavio je kako će nakon Đakova i Osijeka krenuti osnivanje podružnica u drugim slavonskim gradovima. Slavonija je jedna od četiri regije u smislu osnivanja podružnica i djelovanja OraHa.

 

Neposredno nakon susreta s novinarima predsjednice Mirele Holy, stranka OraH u hotelu Osijek organizirala je tribinu pod nazivom "Regionalni ravoj - put prema održivosti". Uz Mirelu Holy govorili su Davor Škrlec i Darko Balaš, koji je izabran za povjerenika osječke organizacije stranke. Teme su društveno poduzetništvo i uloga održive energetike u regionalnom razvoju Hrvatske, a sudionici su pojasniti zašto misle da je za održivi razvoj Hrvatske bolje rješenje podjela na regije, a ne na županije.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.