Hrvatski radio

Radio Osijek

Multimedijalna izložba "Osijek na udaru brutalne agresije"

16.05.2019.

18:46

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

U sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata udruga, Heroji Osijeka građanima su prikazali dokumentarni film snimljen tijekom otvaranja multimedijske izložbe "Osijek na udaru brutalne agresije" u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Riječ je o izložbi Zlatka Dernaja, ratnog načelnika inženjerije i predsjednika ove braniteljske udruge koja je izazvala veliko zanimanje eurozastupnika, a sastoji se od 25 panela s 40 fotografija, koji s osmominutnim dokumentarcem Branka Peka čini kolaž individualnih priča o ratnom razaranju Osijeka početkom 90-tih. "Izložba je izvanredno sredstvo dijaloga i educiranja o razarajućim posljedicama rata, važnosti održavanja mira i izgradnje mirne budućnosti za sve građane. Šalje snažne antiratne poruke i svojevrstan je podsjetnik i upozorenje za buduće generacije na prkid svih agresija, neciviliziranosti i zločina",  istaknuo je Dernaj.

Multimedijalna izložba može se pogledati i sutra od 18,00 do 20,00 sati u prostorijama Udruge Heroji Osijeka, na Šetalištu Petra Preradovića 3. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.