Hrvatski radio

Radio Osijek

Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti otvorena inkluzivna učionica

01.04.2022.

13:42

Autor: HRT Radio Osijek

inkluzivna učionica

inkluzivna učionica

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Inkluzivna učionica na osječkom fakultetu opremljena je kroz projekt „Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi" koji je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s učiteljskim fakultetima i visokim učilištima u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Puli i Osijeku.

Ovakav koncept učionice zahtjeva i drugačiji pristup nastavi, a cilj je da studenti ranog i predškolskog odgoja u radu s djecom s poteškoćama i nadarenom djecom ponesu sa sobom inkluzivne vrijednosti, istaknuto je na predstavljanju inkluzivne učionice. Nastavni prostor prilagođen je željama studenata koji će se potom prilagođavati potrebama djece s kojom će raditi. Voditeljica istraživanja „Modeli odgovora na odgojno-obrazovne potrebe djece u riziku socijalne isključenosti u ustanovama RPOO“ i projekta „Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi“ prof.dr.sc. Dejana Bouillet održala je predavanje Inkluzivan rani i predškolski odgoj, a u prilogu koji smo zabilježili poslušajte i doc.dr.sc. Tijanu Borovac s Odjela za društvene znanosti osječkog Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i dekana tog fakulteta prof.dr.sc. Damira Matanovića.   


inkluzivna učionica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.