Hrvatski radio

Radio Osijek

Nagrade volonterima

03.12.2014.

22:35

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I ove godine, po deveti puta, Volonterski centar u Osijeku dodijelio je godišnje volonterske nagrade pojedincima i organizacijama s područja Osječko-baranjske županije koje su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici.

U različitim kategorijama na prigodnoj svečanosti u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića dodijeljeno je dvanaest nagrada. Nagrade za volonterski angažman pojedinca dobili su Ankica Pašalić, Antonija Spajić, Ana Rosandić te skupno Elizabeta Vidaković i Jurica Kajgana. Za primjere dobre prakse uključivanja volontera nagrađeni su Hrvatski sokol Osječko-baranjske županije, Udruga Mogu - terapijsko, rekreacijsko i sportsko jahanje, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama "Jaglac" iz Orahovice te vukovarska Humanitarna udruga "Duga". Nagrada za doprinos razvoju školskog volontiranja uručena je predstavnicima osječke I. gimnazije, belomanastirske gimnazije te Osnovne glazbene škole iz Pakraca, a za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva nagrada je pripala Konzumovoj prodavaonici P900 u Osijeku.

U proteklih osam godina Volonterski je centar u Osijeku dodijelio 60 nagrada, rekla je predsjednica Centra Lejla Šehić Relić. Među nagrađenima je i Ankica Pašalić koja volontira u Udruzi za terapijsko jahanje "Mogu", te je istaknula da svatko od nas osjeti potrebu pomagati drugome. Upravo u toj udruzi velik je broj volontera napominje voditeljica Mirjana Koprivnjak, a s njima je razgovarao Neven Knežević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.