Hrvatski radio

Radio Osijek

Nagrade za izvrsnost osječkim maturantima

02.07.2014.

12:04

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

125 osječkih maturanata dobilo je jednokratnu novčanu potporu kao nagradu za izvrsnost, čime Nezavisna lista Ante Đapića ostvaruje svoje predizborno obećanje, naravno uz potporu koalicijskih partera, rekao je na današnjoj konferenciji za novinstvo predsjednik osječkog Gradskog vijeća Anto Đapić. Novinare je zanimalo i obećanje o besplatnim vozačkim ispitima, no Đapić pojašnjava da su se složili kako su ipak prioritet udžbenici za osnovnoškolce.

Nagrade za izvrnost osječkim maturantima, jednokratnu novčanu potporu od 1600 kuna za 125 srednjoškolaca, podijelio je danas predsjednik osječkog Gradskog vijeća, Anto Đapić, pojašnjavajući da tako, u suradnji s koalicijskim partnerima, izvršava predizborno obećanje svoje Nezavisne liste. Izbor laureata prepušten je školama, a nagrade su dobili najbolji u svih 18 srednjoškolskih gradskih ustanova, uključujući i jednog Baranjca iz Prosvjetno- kulturnog centra Mađara jer nisu htjeli izostaviti ni jednu školu.
Grad je u tu svrhu osigurao 200 tisuća kuna, a zapitan o predizbornom obećanju da će srednjoškolcima biti omogućeno besplatno polaganje vozačkih ispita, Đapić je rekao kako su ocijenili da je važnije osigurati osnovnoškolcima besplatne udžbenike. Nagrade će na račune sjesti ovih dana, a Đapić se nada da će za sljedeću godinu osigurati i veća sredstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.