Hrvatski radio

Radio Osijek

Najčitatelj 2022. je Damir Keglević

27.02.2023.

13:44

Autor: Radio Osijek

Najčitatelj GISKO-a

Najčitatelj GISKO-a

Foto: Radio Osijek / Radio Osijek

Najčitatelj posudbenog odjela za odrasle je Damir Keglević koji je u prošloj godini pročitao 184 naslova. Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku već godinama ovim priznanjem popularizira čitanje, a uz paket knjiga i godišnju članarinu i njegova je zvijezda na zidu najčitatelja GISKO-a.

Damir Keglević čita od kad zna za sebe. Obožava čitati i čita kad god stigne, prije i poslije spavanja, a i za vrijeme spavanja ako ne možete spavati. Voli domaće i strane autore, beletristiku i posebice povijest. Obožavatelj je Karla Ovea Knausgarda, voli Michela Houellebecqa, od domaćih na vrhu su Miljenko Jergović, Zoran Ferić, Zoran Žmirić i drugi, a od publicističkih naslova izdvaja knjigu Johna Connellyja „Od naroda do nacija: Povijest istočne Europe”. Preporuke za čitanje pronalazi na internetu, a omiljena mu je HRT-ova emisija „Knjiga ili život”.

Ravnateljica GISKO-a Dubravka Pađen Farkaš kaže da knjižnica ima više od 11.000 članova i sve je više ljudi koji čitaju puno knjiga pa je teško izabrati najčitatelja. Neki će reći - nemoguće je da je čovjek pročitao 184 knjige u jednoj godini. Posudio ih je, pa ako je kod rijetkih i odustao nakon pedesetak stranica jer mu se nisu svidjele, puno je debelih knjiga pravi čitatelj pročitao, kaže ravnateljica.

Najčitatelju je čestitala i novinarka i urednica Glasa Slavonije Ivana Rab Guljaš.

Poslušajte što su nam rekli Damir Keglević i Dubravka Pađen Farkaš.

Damir Keglević, Dubravka Pađen Farkaš

Galerija
Proglašenje Najčitatelja za 2022., Foto: Radio Osijek/Radio Osijek
Najčitatelj Damir Keglević, Foto: Radio Osijek/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.