Hrvatski radio

Radio Osijek

Najnerazvijeniji-ima mogućnosti, ali trebamo potporu države

14.05.2014.

14:13

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Podgoraču su se sastali načelnici šest najnerazvijenijih općina Osječko-baranjske županije. Zajednički im je problem velika nezaposlenost i strah što će im donijeti novi Zakon o regionalnom razvoju .

U općinama Podgorač, Jagodnjak, Podravska Moslavina, Levanjska Varoš, Trnava i Šodolovci živi tek deset tisuća stanovnika i svakim ih je danom manje. Incijator sastanka , načelnik općine Podgorač Goran Đanić , među ostalim, predložio je da se potencijalni investitori porezno rasterete. Načelnici općina istaknuli su da bez obzira na zapuštenu infrastrukturu, još uvijek nerazminirana polja, nekretnine koje vrijede manje nego u drugim dijelovima države i nezaposlenost mogućnosti za razvoj ima, no da bi što bolje iskoristii svoje poljoprivredne i turističke potencijale trebaju pomoć držav. Stoga su nakon sastanka pozvali ministre regionalnog razvoja i europskih fondova te uprave da ih što prije posjete.

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.