Hrvatski radio

Radio Osijek

Nastavak suđenja Sabi

01.07.2014.

12:44

Autor: Samir Klasiček

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na osječkome Županijskom sudu nastavljeno je suđenje bivšem vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi. Uskok ga tereti za podmićivanje HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića.

Na prijedlog obrane, svjedočio je vještak za telekomunikaciju i informatiku Miroslav Bača koji je odbacio mogućnost da su na snimci razgovora Sabe i Marije Budimir naknadno dodavani šumovi. Među ostalima, svjedočila je Sabina kći Vanja koja je opovrgnula navode svjedoka Denisa Zeke da ga je prošle godine iz automobila pozvala da razgovara s njezinim ocem. Uz to što je zanijekala je da je tada uopće bila s ocem u njegovu službenom automobilu, kazala je da je sa Zekom zadnji put razgovarala prije pet godina.
Kao svjedok se na sudu trebao pojaviti predsjednik vukovarskoga SDP-a Goran Bošnjak, ali je nedolazak opravdao liječničkim nalazom kojim mu se preporučuje odmor i izbjegavanje stresa zbog tjeskobe i napetosti. No, kako je jučer gostovao u jednosatnoj emisiji na jednoj lokalnoj televiziji, sudsko je vijeće to odbacilo i naložilo da ga se prisilno dovede na iduće ročište 28. kolovoza. Na naš upit, Bošnjak nam je naknadno rekao da je kod liječnika bio nakon spomenute emisije

 

.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.