Hrvatski radio

Radio Osijek

Ne ukidajte prometne linije, iskoristite fondove EU!

11.04.2014.

10:15

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvu je konferenciju za novinstvo održao novi Županijski odbor HDZ za OBŽ, a govorili su o ovih dana iznimno aktualnoj temi: ukidanju putničkih željezničkih linija na istoku Hrvatske. To se ne smije dopustiti, smatraju HDZ-ovci te predlažu Vladi da iskoriste sredstva iz fonfova Europske unije.

Na konferenciji za novinstvo govorili su predsjednik ŽO HDZ OBŽ, Ivan Anušić, dopredsjednici Stjepan Pintarić (dogradonačelnik Našica), Leon Žulj (gradonačelnik Valpova) te predsjednik mladeži stranke, Ivan Radić.

Upozorili su da ukidanje željezničkih prometnih linija uz postojeću infrastrukturu vodi u daljnju izolaciju ovog prostora, a da tako ne bi moralo biti je u fondovima Europske unije postoje sredstva za razvoj i održavanje prometne infrastrukture. Željeznički je promet najjeftiniji, ističu, i u svim državama Europe i svijeta subvencioniran i neusmjeren prema stjecanju profita, jer je način na koji država olakšava građanima podnijeti troškove prijevoza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.