Hrvatski radio

Radio Osijek

NK Osijek na obilježavanju nove školske godine u Centru za autizam

09.09.2019.

14:47

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Početak prve cjelovite školske godine obilježen je danas u Centru za autizam u Osijeku, a tim su povodom djecu obradovali nogometaši Osijeka s kojima su na u nogometnim vještinama i okušali na novom igralištu.

Osječki Centar za autizam otvoren je u ožujku ove godine i trenutačno ima 50-ero polaznika u vrtićkom i školskom programu, dok ih je u početku bilo samo 28-ero, ističe ravnateljica Sanda Zlatarić: "Naše su učitelji uoči početka nove školske godine prošle edukacije koje su vezane za moderne tehnologije koje koristimo. Imamo sada i nove djelatnike koji će se jednako tako educirati. Ono što nam je najvažnije je da napravimo dobro planiranje i individualni plan za svako dijete tako da onda i učitelji koji rade s njima i roditelji možemo pratiti napredak svakog djeteta", istaknula je Zlatarić.

Među učiteljicama koji rade s djecom po prilagođenom programu je u Silvija Marketanović: "Svaki predmet od ovih obrazovnih: hrvatski, matematika, priroda, te odgojni predmeti su svakom učeniku posebno prilagođeni. Još nismo započeli s ozbiljnim radom, tako da se danas malo igramo upoznajemo s radnim mjestom, malo crtam, igramo se i slično."

Početak školske godine obilježili su i učenicima uljepšali nogometaši NK Osijeka koji su protiv starijih polaznika Centra odigrali utakmicu na novom igralištu. Predvodio ih je glasnogovornik NK Osijeka Mario Mihić koji je istaknuo kako su se s velikim oduševljenjem odazvali pozivu Centra: "Pa kako uopće reagirati drugačije na poziv Centra za autizam nego se pojaviti, to je potpuno normalno i ni trenutka nismo razmišljali bez obzira na to što momčad baš u tom terminu ima i treninge. Logično je da gajimo lokalpatriotizam i da se međusobno pomažemo. Došli smo im pokazati neke nogometne trikove, da ih uvedemo u svijet sporta i da oni budu naši navijači ili barem simpatizeri. Mislim da je to jedna lijepa bijelo-plava osječka priča".

Podsjećamo kako su u izgradnju i opremanje Centra za autizam Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Vlada Republike Hrvatske uložili ukupno više od 20 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.