Hrvatski radio

Radio Osijek

Nogometne zvijezde pomažu stradalima u poplavama

21.05.2014.

17:33

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Kada bi mi u Brazilu ovako igrali kako se s nedaćama bori naš narod, problema s rezultatom ne bi bilo", izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač koji je zajedno sa Robertom Kovačem i Ivicom Olićem danas obišao mještane evakuiranih sela iz županjske Posavine koji su privremeno smješteni u dvoranu osnovne škole u Cerni, nedaleko Županje.

"Obišli smo jedan dio poplavljenog područja, i ono što smo vidjeli na televiziji izgleda smiješno dok to ne vidite u stvarnosti", kazao je Niko Kovač nakon što se u razgovoru s načelnikom općine Cerna upoznao s mogućnostima te općine u zbrinjavanju stradalih mještana evakuiranih sela. Najavio je kako će reprezentacija za pomoć mještanima poplavljenih područja izdvojiti milijun kuna od premija zarađenih za Svjetsko prvenstvo. Ujedno je pozvao navijače da u što većem broju dođu na utakmicu reprezentacije koja se s Malijem igra u Osijeku 31. svibnja, rekavši kako prihod s te utakmice također ide u korist stradalih mještana. Reprezentativac Ivica Olić, koji je i sam odrastao pokraj Save,kazao je kako nije ni u snu mogao zamisliti da bi rijeka mogla ovako nešto napraviti. "Dosta sam o stanju u popavljenim područjima pratio preko medija, ali tek kada dođete ovdje uvjerite se u prave razmjere katastrofe", rekao je Olić, dodajući kako svi reprezentativci duboko suosjećaju s mještanima poplavljenih područja. Robert i Niko Kovač te Ivica Olić razgovorali su u sportskoj dvorani ceranske osnovne škole s brojim mještanima poplavljenih i ugroženih sela, kojih je u tom objekatu 200-injak, te su se s mnogima, posebice najmlađima, fotografirali i  podjelili im autograme.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.