Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova donacija "Hrvatskih prijatelja"

10.09.2014.

15:15

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu inicijative „Hrvatski prijatelji“ za obnovu kuća u županjskoj Posavini stigla je vrijedna donacija. Udruga dragovoljaca Đakovštine 90./91. i poduzeća Matešić, Špoljarec, Plakar i Slavonica stradalnicima općine Gunja dopremili su 500 četvornih parketa, 550 četvornih pločica i 2500 m lajsni.

„Svaka kuna i svaka donacija je dobrodošla, niti jedna uplata nije mala. Iako naša Inicijativa prije svega služi kao kontakt za financijsku pomoć stradalnicima, uključujemo se i u organizaciju pomoći u materijalu i stvarima ako su u pitanju velike donacije. Tako je bilo i u ovom slučaju kada su dragovoljci i poduzeća Đakovštine darivali građevinski materijal, “, ističe koordinator inicijative „Hrvatski prijatelji“ Miroslav Šimić.

Mjesec i pol dana nakon što je predstavljena inicijativa 22 obitelji iz poplavljenih područja dobili su svoje donatore koji su stekli naslov „Hrvatskih prijatelja“. Na poticaj udruge GOGO i osječkog temeljnog ogranka UHDDR Sv. Rok, a uz pomoć općine Gunja, Građanima i pravnim osobama omogućili smo da putem web stranice www.hrvatski-prijatelji.com.hr i facebook stranice Hrvatski prijatelji pomognu stradalnicima poplava direktnim uplatama na žiro račune stradalih obitelji. Fizičkim osobama koje na račun pojedine obitelji do kraja godine uplate 500 kn, te pravnim osobama koje na račun pojedine obitelji do kraja godine uplate 2000 kn zahvaljuju na poseban način - takve osobe postaju Hrvatski prijatelji obitelji kojoj su pomogli, o čemu će po završetku projekta dobiti potvrdu – zahvalnicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.