Hrvatski radio

Radio Osijek

Nove ordinacije na Fakultetu dentalne medicine

03.07.2020.

14:16

Autor: Radio Osijek/AB

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

U Osijeku su danas otvorene nove ordinacije specijalističke i polivalentne dentalne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Osječko-baranjske županije koji su prešli u prostor Fakulteta dentalne medicine Osijek.

"Nastavak je to iznimno dobre suradnje Doma zdravlja Osijek i spomenutog fakulteta na kojemu već velik broj djelatnika ove ustanove obavlja i znanstveni i predavački rad, a cijelu ideju podržala je i Županija osječko-baranjska. Time bismo zaokružili cijelu specijalističku priču u vezi s dentalnom medicinom i zapravo u Osijek vraćamo nešto što dugi niz godina nije ni postojalo, te stvaramo regionalni centar za specijalistiku dentalne medicine. S druge strane, bit ćemo locirani na jednom mjestu u novoopremljenim prostorima za koje je već nabavljeno 10 stomatoloških stolica i kompletna oprema, čime dobivamo suradnju svih specijalista na jednom mjestu, što je za pacijente iz cijele Slavonije i Baranje jako dobro", rekao je  rukovoditelj Odjela za specijalističko-konzilijarnu dentalnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlje Osijek i asistent na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku Miroslav Sikora.
Prema riječima ravnatelja Doma zdravlja Osijek Mate Lukića, ovim se nastavlja iznimno dobra suradnja dvije ustanove i podiže kvaliteta usluga koju prije desetak godina nismo niti imali u ovom dijelu Hrvatske.
Projekt od samog početka podržava Osječko-baranjska županija, između ostalog i financiranjem specijalizacija iz dentalne medicine, a uređenje ordinacija i nabavu potrebne medicinsko-tehničke opreme financirao je Fakultet u ukupnom iznosu od oko tri milijuna kuna.  "
Ovakav centar je danas europski i svjetski standard, ono što Grad Osijek, naša županija, Sveučilište i Fakultet trebaju imati. Riječ je o najnovijoj tehnologiji i opremi, projektu kojim će se unaprijediti kompletna zdravstvena usluga te kojim ćemo postati vodeći u cijeloj Hrvatskoj", rekao je župan Ivan Anušić.
Odluku o preseljenju ordinacija iz dosadašnjeg prostora donijelo je Upravno vijeće Doma zdravlja Osječko-baranjske županije kako bi se omogućilo formiranje modernog centra za dentalnu medicinu te podigla razina usluge u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti na prostoru cijele istočne Hrvatske. Naime, proširenjem postojećih djelatnosti s djelatnosti dječje stomatologije i djelatnosti endodoncije s restaurativnom stomatologijom Dom zdravlja OBŽ je na jednome mjestu osigurao sve specijalističke djelatnosti iz područja dentalne medicine, što je do sada bio slučaj samo u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

Dentalna medicina nove ordinacije

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.