Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi požar u Kopačkom ritu -"Stanje je alarmantno"

12.08.2022.

23:40

Autor: Radio Osijek/TM

Novi požar u Kopačkom ritu

Novi požar u Kopačkom ritu

Foto: Vatrogasci Bilje / -

Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.

"U nepunih mjesec dana drugi požar u zaštićenom dijelu JUPP Kopački rit", objavili su, uz fotografije požarišta, na svom Facebook profilu Vatrogasci Bilja. 
Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka danas je oko 14:30 zaprimila dojavu o požaru na području Kopačkoga rita. Na teren je izašlo devet DVD-ova i JVP grada Osijeka. U gašenju požara sudjelovalo je šezdesetak vatrogasaca sa 17 vozila. Sva dobrovoljna vatrogasna društva na području Osječko-baranjske županije stavljena u stupanj pripravnosti.

Zapovjednik osječkih profesionalnih vatrogasaca Zoran Pakšec za portal Slavonija info je izjavio kako je stanje alarmantno. „Javna vatrogasna postrojba Grada Osijek uputila je 30 vatrogasaca na teren. Tijekom večeri očekuje se preuzimanje dežurstava od drugih DVD-ova na samome požarištu. Za sutra su u stanju pripravnosti i air traktori odnosno zračne snage u slučaju da se digne vjetar ili da zemaljskim snagama ne možemo ugasiti požar“, rekao je Pakšec.

Više informacija očekujemo tijekom jutra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.