Hrvatski radio

Radio Osijek

Obljetnica rada Prosvjetno-kulturnog centra Mađara

25.09.2014.

21:40

Autor: Daniel Kutin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U osječkom Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u Republici Hrvatskoj ovih dana je svečano - obilježavaju 15. godišnjicu rada.

Ta jedinstvena ustanova u zemlji, kojoj je temeljna zadaća obrazovanje na mađarskom jeziku te njegovanje tradicija i kulture Mađara u Hrvatskoj, vrata je otvorila 6. rujna 1999. godine. Krenuli su s osnovnom i srednjom školom, a vrlo brzo otvorili su i vrtić u kojem je danas pedesetoro djece. S ponosom ističu kako su upravo uredili dječje igralište u sklopu Centra.
"U osnovnoj je školi danas relativno malo djece, trideset i četvero - četiri su kombinirana razredna odjela od prvog do osmog razreda. U srednjoj se školi provode četiri programa izobrazbe iako je smjer za trgovce pred zatvaranjem. Zanimanje za opću gimnaziju je dobro, obrazuju također i za hotelijersko turističkog tehničara, a od ove školske godine i za ekologiste. Srednju školu pohađa 41 učenik", ispričao je u razgovoru s Danielom Kutinom ravnatelj Centra Bandi Kučera. U tonskom zapisu poslušajte cijeli razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.