Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnova drvoreda na Promenadi

13.03.2014.

15:29

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na mjestu starih, već ranije uklonjenih jablana, na Šetališta kardinala Franje Šepera posađeno je 25 mladih piramidalnih hrastova.

Riječ je o autohtonoj listopadnoj vrsti, a piramidalna forma po gabaritima odgovara ambijentu, objasnio je direktor Unikoma Davor Vić. Dio je to Unikomovog programa obnavljanja drvoreda u gradu. Kako je planirano, na području Osijeka zasadit će se dvjestotinjak sadnica drveća, uglavnom autohtonih vrsta. "Koje će to drveće biti, prvenstveno će ovisiti o lokaciji i izboru stručnjaka", kaže Vić.
Istodobno se obnavlja i dječje igralište u Prolazu jagode Truhelke gdje se sadi sedam novih kuglastih bagrema. Obnavlja se drveće i u Slavičekovu prolazu te se reduciraju platane koje uzrokuju štete na infrastrukturi.
Lijepo vrijeme pogodno je za proljetne radove, koji su se ovih dana intenzivirali u svim radnim jedinicama Unikoma, a posebice "Zelenilu". Unikomove djelatnike ovih dana srećemo u proljetnom grabljanju na Sjenjaku, sadnji cvijeća u parku kralja Petra Krešimira IV i Preradovićevom šetalištu, kao i sadnji ukrasnoga grmlja na Trgu Slobode.
Na dijelu tih radova posjetio ih je i gradonačelnik Ivan Vrkić koji ističe kako je želja Gradske uprave vratiti Osijeku obilježje zelenog i čistog grada.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.