Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnova OŠ Dobriše Cesarića prema planu

21.08.2014.

13:06

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osnovna škola Dobriše Cesarića među sedam je osječkih škola u kojima se tijekom ljeta provodi sanacija stropova koju je gradska vlast pokrenula nakon što je otpao dio stropa u Osnovnoj školi Franje Krežme.

Obnovljeno je i krovište, škola – kao i sve druge - dobiva pristupnu rampu, a obavljaju se i ličilački te parketarski radovi u nekoliko učionica.  

Da će u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića sve biti privedeno kraju do početka nove školske godine uvjerili su se danas zamjenici gradonačelnika Vladimir Ham i Denis Ambruš.

Ham je, među ostalim, istaknuo kako je ukupna vrijednost svih radova 190 tisuća kuna, ali i najavio da školu očekuje i energetska obnova vrijedna milijun i pol kuna, što će većim dijelom biti financirano iz EU fondova.

Ravnateljica škole Jagoda Koščević zadovoljna je što će sve biti obavljeno na vrijeme, premda se u početku bojala da će majstori u zgradi dočekati učenike.

Iako je riječ o 70-ogodišnjoj zgradi, uvjeti za boravak u njoj su posve zadovoljavajući, zaključio je nadzorni inženjer Ivan Marijanović koji je rekao da se ponešto radi u 20 škola. Kaže kako Grad godišnje u investicijsko održavanje škola ulaže 600 tisuća kuna, a projekt sanacije stropova stajat će preko milijun kuna. Usto, svaka pristupna rampa stoji 40-ak tisuća kuna. Ustvrdio je kako su to značajna ulaganja u vremenima opće besparice.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.