Hrvatski radio

Radio Osijek

Obnovljena Rokova, a što je s obilaznicom?

16.07.2014.

12:00

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obnovljen je kolnik cijele Rokove ulice u dužini od 200 metara, za što je Grad Osijek izdvojio 200 tisuća kuna, no pitanje je što će biti s obilaznicom!

Programom rekonstukcije prometnica u Osijeku, obnovljen je kolnik cijele Rokove ulice u dužini od 200 metara i širine 6 metara, za što je Grad Osijek izdvojio 200 tisuća kuna. Asfaltiranje Rokove ulice i popravak šahtova izvela je tvrtka Unikom. Kako je istaknuo pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo Alen Prnjat: „Radovi su izvršeni u roku od 5, 6 dana i izvedeni su vrlo kvalitetno. Isto tako je prije nekoliko tjedana obnovljena i veća dionica Zagrebačke ulice, a u planu je obnova kolnika i u još nekima. Gradonačelnik Ivan Vrkić će uskoro obići i jednu potpuno novu ulicu koja je doživjela cjelovitu rekonstrukciju, a to je Zoranićeva ulica u Višnjevcu.“

Obišavši obnovljenu ulicu, gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je kako je u proračunu za ovu godinu za obnovu ulica u Osijeku predviđeno 3 milijuna kuna, a do sada je potrošeno 2 milijuna tako da je najavio obnovu još nekih ulica. „Struka je ta koja obilazi i odlučuje što će se raditi, a naravno da uvažavamo mišljenja i prijedloge iz Gradskih četvrti i Mjesnih odbora. Mi se trudimo sve radove završiti u najkraćem roku i projektima se rješava prometna regulacija za vrijeme radova. Te projekte rade stručnjaci i pozvao bih sugrađane na strpljenje u prometu na mjestima gdje se radi.“

Gradonačelnik Vrkić izrazio je sumnju da će osječka južna obilaznica biti završena na vrijeme: „Nisam siguran da će radovi na sjevernom kraku Južne osječke obilaznice biti završen u listopadu ove godine kako je dogovoreno, jer se izvođači i investitori međusobno oko toga spore. Ako ne bude sve išlo kako treba izaći ću pred građane i reći tko je za to odgovoran.“ – završio je Vrkić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.