Hrvatski radio

Radio Osijek

Od ponedjeljka u škole po A modelu

07.01.2022.

12:01

Autor: HRT Radio Osijek

škola

škola

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

U ponedjeljak počinje 2. polugodište ove školske godine. U Osječko-baranjskoj županiji učenici kreću po A modelu, dakle, idu u školu. 

Učenici su dobro prihvatili epidemiološke mjere, nije to njima problem. Kada se s djecom  sve prođe, objasni, nauči, sve to funkcionira dobro - rekla nam je ravnateljica osječke Osnovne škole Vijenac Vesna Vrbošić. Pravila su poznata: maske, dezinficiraju ruke i potplate, preobuvaju se, peru ruke, ulaze u razrede i spremni su za rad, tako je bilo, tako će i biti, a najveći izazov će biti da svi ostanemo zdravi i svi u školi - ističe ravnateljica Vrbošić. U toj je školi trenutno jedna učiteljica u samoizolaciji, procijepljenost zaposlenika izuzetno visoka. Vesna Vrbošić kaže da je zadovoljna što se i učenici i učitelji i roditelji odgovorno ponašaju, a razred će prelaziti na online nastavu ako se na kućnom testu utvrdi da je neko dijete pozitivno na koronavirus, do odluke epidemiologa, tako je funkcioniralo i u 1. polugodištu.      

ravnateljica OŠ Vijenac Vesna Vrbošić

ravnateljica V.Vrbošić

ravnateljica V.Vrbošić

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.