Hrvatski radio

Radio Osijek

Odgođeno asfaltiranje, odgođeno i zatvaranje ceste Nemetin-Aljmaš

15.07.2022.

14:50

Autor: Radio Osijek/TM

Dionica koja se asfaltira

Dionica koja se asfaltira

Foto: PU osječko-baranjska / -

Zbog kvara na asfaltnoj bazi asfaltiranje na dionici „Mišino brdo", predviđeno za danas, 15. srpnja, se odgađa, izvijestila je Policijska uprava osječko-baranjska, što podrazumijeva da je potpuna zabrana prometovanja na tom dijelu ceste za sada povučena.

„U slučaju da baza bude osposobljena tijekom današnjeg dana preostalo asfaltiranje će se obaviti sutra, 16. srpnja. U tom slučaju, sutra se neće moći prometovati tom dionicom - promet će biti obustavljen za sva vozila, pojašnjavaju iz policije uz dodatno upozorenje svim sudionicima u prometu da u vrijeme asfaltiranja koriste obilazne prometne pravce.

Asfaltna baza je prostor namijenjen uskladištenju bitumena i mineralnog agregata potrebnoga za pripremu asfalta, opremljen uređajem za pripremu te mase, koja se odatle otprema na radilišta (za izgradnju kolnika, cesta, aerodromskih staza i drugih prometnih površina). Upravo u tom dijelu došlo je do kvara.


Naime, riječ je o asfaltiranju dijela državne ceste DC213 Nemetin - Aljmaš i to na dionici poslije naselja Bijelo Brdo, odnosno na potezu kod Mišinog brda. Asfaltiranje je planirano u punoj širini trase, a radovi su trebali biti završeni danas.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.