Hrvatski radio

Radio Osijek

Olujni vjetar u Osječko-baranjskoj županiji

22.10.2014.

12:25

Autor: Radio Osijek - Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Snažni olujni vjetar praćen jakom kišom uzrokovao je jutros brojne štete i probleme stanovnicima Osječko-baranjske županije, posebno onima kojima je potrgao krovove kuća.

Iz osječkog centra 112 izvijestili su kako je olujni nalet vjetra udarao i do 112 kilometara na sat, a Osječane i ostale stanovnike županije probudio je negdje iza 5 sati ujutro.
Polomio je grane drveća, odnio nekoliko krovova kuća te potrgao električne stupove zbog čega u pojedinim dijelovima Osijeka i drugih mjesta nije bilo struje. U Belom Manastiru poplavljen je podvožnjak, a s brojnih kuća stradali su crijepovi, pa čak i dijelovi ili cijela krovišta.
Vjetar i dalje puše, ali daleko manjim intenzitetom, dok kiša i dalje pada.

Nevrijeme uz olujni vjetar pogodilo je i ostale dijelove Slavonije i Baranje. U Slavonskom brodu udari vjetra bili su i do 94 kilometara na sat. Županijski centar 112 zaprimio je 126 poziva, a od toga 27 za hitne službe. Više dojava stiglo je zbog srušenih stabala na cestu. Ekipe slavonskobrodske Elektre otklanjaju kvarove prouzročene nevremenom. Ukupno su primili više od 70 poziva, a uglavnom je riječ o električnim vodovima koje su pokidale grane. Najveći kvar je u Vrpolju, gdje je 10-kilovotni vod bez napona i ekipe istražuju o čemu je riječ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.