Hrvatski radio

Radio Osijek

Opuzenskih 20 tona mandarina za Osječane

31.12.2014.

08:46

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi Moto kluba Kune i Udruge specijalne policije iz domovinskog rata „Orao“ podijelili su Osječanima i mještanima okolnih općina još jednu pošiljku doniranih mandarina, koje su ovoga puta stigle iz Opuzena.

Mandarine su dopremljene u gradsku četvrt Novi grad, te u Ernestinovo i Semeljce, a voće je podijeljeno i članovima UHDDR u Retfali te tamošnjoj podružnici Matice umirovljenika, brojnim udrugama na području Baranje te udrugama koje se bave s djecom s posebnim potrebama u Gradu Osijeku.

„Nakon donacije 20 tona mandarina koje smo donirali za božićne blagdane, odlučili smo se za još jednu donaciju kako bismo našim sugrađanima i mještanima okolnih općina uljepšali novogodišnju trpezu. Kraj je i ove teške, recesijom „napadnute“ godine, ali nikako i kraj humanitarnim akcijama i projektima koje smo organizirali i onih koje smo pripremili za godine koje nam dolaze. Svim dosadašnjim projektima pokušali smo i trudili se pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, a u isto vrijeme, jačali solidarnost poticanjem volonterstva i ispravljanjem socijalne devijacije u društvu koja je nastala usljed recesije. Naša zajednička dužnost i odgovornost jest pomoći ljudima u potrebi i onima kojima je pomoć najpotrebnija“, istaknuo je predsjednik MK Kune Božidar Vrselja. Posebnu zahvalu predsjednik Udruge specijalne policije Ilija Vidić upućuje ravnatelju Doma za psihički bolesne odrasle osobe Ladislavu Lamzi koji je omogućio ovu donaciju iz Opuzena, te Josipu Šariću koji je omogućio transport mandarina do svih građana i to u ovim zimskim uvjetima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.