Hrvatski radio

Radio Osijek

Oružje u kontejneru za staklo na Gornjodravskoj obali!

08.05.2014.

10:38

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prijepodnevnim satima 7. svibnja građanin je u kontejneru za skupljanje stakla na osječkoj Gornjodravskoj obali pronašao spremnike za automatsku pušku i nekoliko desetaka komada streljiva, izvijestila je PU OBŽ. Istoga dana u poslijepodnevnim satima prilikom košnje trave građanin je ispred vikendice u Bećarovoj ulici u Erdutu pronašao ručnu bombu M-52R, koju je donio u prostorije Postaje granične policije Dalj.

Policija podsjeća građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.