Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek - grad čokoladnih skulptura

25.01.2014.

12:30

Autor: Radio Osijek/Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na osječkom Trgu Slobode danas je održan Prvi festival čokolade na kojemu umjetnici izrađuju skulpture od te slatke delicije, u organizaciji Udruge za kulturu i umjetnost "Centar kulture Osijek".

Na inicijativu udruge okupilo se 18 mladih umjetnika s osječkoga područja, koji izrađuju skulpture od ukupno pola tone čokolade, rekao je na otvorenju tajnik udruge Drago Stojaković. Dodao je kako je ideja nastala spontano, jer su članovi udruge gradu htjeli ponuditi jednu atraktivnu priredbu, koja do sada nije bila organizirana, a umjetnicima dati novi izazov, pri čemu su čokoladu smatrali idealnim materijalom.
Najavio je kako će skulpture po završetku festivala biti izložene u nekom od osječkih galerijskih prostora, a zatimi u Širokom Brijegu u Bosni i Hercegovini.
Stojaković je napomenuo kako je Udruga za kulturu i umjetnost "Centar kulture Osijek" osnovana prije nekoliko mjeseci, s ciljem promicanja umjetnosti mladih, pozicioniranja mladih umjetnika na kulturnoj sceni te obogaćivanja gradskog kulturnog života.
Osječki dogradonačelnik Vladimir Ham kazao je kako je grad otvoren za ovako sjajne ideje, spreman pomoći u njihovoj realizaciji, posebice kada treba povezati mlade ljude i kulturu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.