Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječka poreznica brani se sa slobode

14.03.2014.

13:19

Autor: Hina/Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bivša pročelnica osječke ispostave Porezne uprave Ružica Kovačević, osumnjičena za zlouporabu položaja i ovlasti pogodovanjem poduzetniku čiji je porezni dug stavila "u ladicu", uz jamčevinu je puštena da se brani sa slobode.

Potvrdio je to danas Hini glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac. On je izjavio da je osumnjičena poreznica u srijedu puštena iz istražnog zatvora, nakon što je za nju uplaćena dogovorena jamčevina od sto tisuća kuna. Ružica Kovačević privedena je 7. ožujka. 


Osumnjičena se mora držati uvjeta iz jamčevine, što znači da ne smije prilaziti svjedocima niti na bilo koji način ometati sudski postupak, rekao je Rožac. Pojasnio je i da ne smije napuštati mjesto prebivališta te da se mora redovito javljati na sudska ročišta.


Druge tri osumnjičenice iz Slavonskog Broda, kojima je također prošlog četvrtka određen jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti te primanje mita, i dalje su u zatvoru. Za prvoosumnjičenu, voditeljicu ovršnih postupaka u brodskoj poreznoj upravi određena je jamčevina u iznosu od 380.000 kuna. Za majku i kćer koje su je poticale na zlouporabu položaja i ovlasti te zajednički sudjelovale u primanju mita kao i reketarenju, jamčevina je određena u iznosu od 250.000 kuna. Rožac je istaknuo da sud do danas nije zaprimio garanciju da je položena jamčevina ili da je nekretnina u tom iznosu uknjižena na državu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.