Hrvatski radio

Radio Osijek

12:17 / 20.05.2015.

Autor: Monika Kralj

Osječka Socijalna samoposluga treba donatore

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon podjele na otvorenju uoči Uskrsa, osječka je Socijalna samoposluga danas prvi puta korisnicima socijalnih iskaznica podijelila 300 paketa s prehrambenim proizvodima.

Još 300 paketa, za korisnike s prezimenima od N do Ž, planiraju podijeliti sutra. Pravo na pakete Socijalne samoposluge, na temelju socijalnih iskaznica, ostvarilo je 600 naših sugrađana.Potrebe su i veće, barem tisuću paketića- kaže predsjednica udruge Rijeka ljubavi Štefica Čučak, potrebno je i onima koji rade i koji ne rade, koji su blokirani, danas su svi u potrebi. Trude se, ističe Čučak, barem jednom na mjesec dati osnovne prehrambene proizvode, da „ predahnu od kontejnera jer i tamo više ništa nema.“

Štefica Čučak poziva i nove donatore da pomognu u punjenju polica Socijalne samoposluge.  Za sada su donatori udruzi Rijeka ljubavi uvijek isti, pridruži se i manji broj građana i dvije škole ali, zaključuje Čučak, ne možemo očekivati da djeca pune Socijalnu samoposlugu.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.