Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki studenti pomažu obitelji Pavić

05.03.2014.

10:13

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječki studenti pokrenuli su humanitarnu akciju kojom žele pomoći obitelji Pavić, teško stradaloj u velikom požaru prije dva tjedna. Pridružite im se i vi.

U velikom požaru poginuli su Ksenija Pavić i njezin sin Kristijan, a suprug Siniša ostao je na cesti s dvoje djece. Grad Osijek im je dodijelio mali gradski stan na korištenje koji je potrebno opremiti, a u teškoj obiteljskoj tragediji potrebna im je i pomoć dobrih ljudi. 

Studentica Poljoprivrednog fakulteta Nina Pećar, koja je također osjetila posljedice požara u vlastitom domu, potaknula je studentsku akciju u koju se uključio Studentski zbor, student Odjela za kemiju Milenko Korica te svi osječki fakulteti. Na ulazu u sve fakultete, kantine i studentske domove postavili su kutije u koje studenti trebaju obaciti po pet kuna pomoći za obitelj Pavić. Akcija traje do 13. ožujka, a i drugi građani mogu se uključiti uplatom financijske pomoći na račun objavljen na plakatu. 

Jučer je osnovan i Odbor za humanitarne aktivnosti Studentskoga zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera koji će planirati i provoditi slične humanitarne akcije, izvijestila je dopredsjednica Studentskoga zbora Barbara Opačak

Humanitarna akcija osječkih studenata bila je i tema današnjeg javljanja Davora Lončarića iz Osijeka u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" koje možete i poslušati. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.