Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki umirovljenici slave Međunarodni dan žena

06.03.2020.

22:52

Autor: Davor Lončarić

foto: D. Lončarić

foto: D. Lončarić

Foto: - / -

Međunarodni dan žena prigodnim su programom i druženjem u dvorani Bells proslavili članovi Matice umirovljenika grada Osijeka. I u toj udruzi žene vode glavnu riječ, ističe njezina predsjednica Marija Sužnjević.

Od 160 sudionika proslave 90 posto su žene, a velik broj ogranaka Matice umirovljenika Hrvatske također vode žene, istaknula je predsjednica osječke udruge Marija Sužnjević. I kad su u pitanju brojne aktivnosti Matice, žene su se pokazale kao bolji organizatori različitih putovanja, druženja, proslava ili radionica. Marija Sužnjević je podsjetila kako je Matica umirovljenika Hrvatske stara 73 godine i jedna je od najstarijih socijalno-humanitarnih udruga u zemlji koja vodi brigu o umirovljenicima. U Osijeku je više od tri tisuće članova Matice Hrvatske, a u Osječko-baranjskoj županiji oko 12 tisuća članova i jedna od brojnih aktivnosti oduvijek im je i borba za ravnopravnost žena u društvu. Kao i na svakom druženju osječkih umirovljenika i ovom je prigodom bilo iznimno veselo uz glazbu i ples, a sve je sudionice ružama darivao predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin. 

Poslušajte i razgovore s Marijom Jurišom i Marijom Sužnjević koje, među ostalim, govore i o današnjem položaju umirovljenica u društvu. 

Matica umirovljenika Osijeka i Dan žena

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.