Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko-baranjska županija nadogradila Vladin paket mjera

10.09.2022.

15:12

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Uzroci problema s kojima se stanovništvo suočilo posljednjih nekoliko godina su poznati, a kako bi se lakše nosili s posljedicama Vlada, ali i Osječko-baranjska županija donijeli su posebne mjere i potpore. Vladin paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, nadopunjrn je brojnim potporama u gospodarstvu, poljoprivredi i turizmu - istaknuo je župan Ivan Anušić na konferenciji za novinare i dodao kako će njima pokušati omogućiti lakše funkcioniranje života.

Vladine mjere osječko-baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je kvalitetnim, o čemu svjedoče pozitivni komentari brojnih udruga, poput Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore, koji smatraju da paket mjera pomaže gospodarstvu i osigurava stabilnost. Uz 21 milijardu kuna kojima pomaže Vlada, Osječko-baranjska županija već provodi niz mjera poput potpotra poduzetnicima: "Među županijskim mjerama za pomoć poduzetnicima, tu su beskamatni krediti za poduzetnike, s kreditnim potencijalom od 90 milijuna kuna, poticanje poduzetništva, za što je osigurano 7,5 milijuna kuna te izgradnju Gospodarskog centra i novog sajamskog prostora u Osijeku", rekao je župan Anušić i dodao kako su velike su potpore usmjerene i poljoprivrednicima: "Za potpore poljoprivrednicima u županijskom proračunu izdvaja se 3,3 milijuna kuna, a za izgradnju sustava navodnjavanja osigurano je 58 milijuna kuna", rekao je Anušić dodavši kako se otvorenje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće očekuje u listopadu.

Za poticanje zapošljavanja izdvojeno 650.000 kuna, zaposlenima kroz subvenciju kamata 150 milijuna, a pomoć najugroženjim umirovljenicima 520 tisuća kuna. Studentima i učenicima za stipendije preko 18 milijuna kuna, socijalno ugroženima 4,3 milijuna, a provode se i brojne aktivnosti pomoći prijevoznicima, istraživanje geotermalnih potencijala. Sukladno potrebama u okviru svojih ovlasti i financijskih sredstava Osječko-baranjska županija će provesti i dodatne mjere kako bi dali doprinos izazovima koji su pred nama - zaključio je župan Ivan Anušić.


Osječko-baranjski župan Ivan Anušić

Galerija
Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Mjere i potpore Osječko-baranjske županije, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekMjere i potpore Osječko-baranjske županije, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.