Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječkoj toplani dodijeljeni certifikati za kvalitetu i okoliš

31.01.2014.

13:00

Autor: Hina/ Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječkoj Termoelektrani-toplani danas su uručeni certifikati za sustav upravljanja kvalitetom prema zahtjevima međunarodne norme ISO 9001:2008 i sustav upravljanja okolišem prema zahtjevima međunarodne norme ISO 14001:2004.

Direktor Termoelektrane Branimir Pašić kazao je kako je ovaj pogon i do sada u većoj mjeri udovoljavao zahtjevima norme ISO 9001, a da su u odnosu na sustav upravljanja okolišem, s obzirom da se u proizvodnom procesu koriste opasne tvari, uklonjene neke manje nepravilnosti, a stupanj upravljanja tim procesom sada je podignut na najvišu razinu. 

Član Uprave HEP-a Zvonko Ercegovac kazao je kako je HEP Proizvodnja najizloženija zahtjevima pridržavanja standarda zaštite okoliša pa je posebno važno da se proces certifikacije sustava upravljanja kvalitetom i zaštite okoliša završi u svim pogonima.
Ocijenio je kako je riječ o važnoj pretpostavci na realizaciju HEP-ovih investicija, među kojima je izgradnja plinsko kombi kogeneracijske elektrane koja se planira graditi pored postojećeg pogona osječke termoelektrane. Izvijestio je kako je izrađena studija utjecaja na okoliš za taj projekt te da je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode započelo njezino ocjenjivanje.
Kako je istaknuto, do kraja godine planira se uvođenje integriranog sustava upravljanja kvalitetom i okolišem u hidroelektranama "Jug" i "Dubrovnik", čime će svi pogoni HEP Proizvodnje primjenjivati ove sustave u skladu s međunarodnim normama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.