Hrvatski radio

Radio Osijek

Osnovana krovna seljačka udruga

25.01.2014.

20:41

Autor: Mirta Milas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Očuvati obiteljska poljoprivredna gospodarstva od daljnjeg propadanja i revitalizirati ih - cilj je novoosnovane udruge u kojoj se prvi put seljacima pridružila i struka.

Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske zauzimat će se za obnovu hrvatskog sela koje će se temeljiti na obiteljskom gospodarstvu kao ključnoj kategoriji gospodarskog rasta, ali i kao jamcu brige za očuvanje okoliša, razvoj ruralne infrastrukture, prostornu sigurnost te očuvanje tradicijskog identiteta ljudi i krajolika na našim prostorima.
"Prioritetna zadaća naše poljoprivredne politike mora biti da se Hrvatsku oslobodi katastrofalne prehrambene ovisnosti, koja se sve više iskazuje kao jedno od najozbiljnijih žarišta nestabilnosti gospodarskih odnosa naše zemlje s inozemstvom", istaknuli su osnivači. Također, važnost gospodarskog udruživanja obiteljskih gospodarstava kako bi ona u svom poslovanju ostvarila povoljnije tržišne uvjete, specijalizirani sustav povoljnijeg kreditiranja po uzoru na zemlje EU, pružanje potpore mladim poljoprivrednicima, njihovoj stručnoj i poslovnoj izobrazbi te pomoć ostvarivanju njihovih ambicija temelj su budućeg djelovanja ovog Udruženja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.