Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren 25. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo

02.09.2022.

16:24

Autor: Radio Osijek

Viroexpo

Viroexpo

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

U Virovitici je otvoren 25. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo koji će trajati sve do nedjelje. Održana je svečana sjednica uz današnji Dan Virovitičko-podravske županije.

Među 460 izlagača iz Hrvatske i nekoliko stranih zemalja najviše je proizvođača poljoprivrednih proizvoda, a županija partner je Koprivničko-križevačka županija.

Viroexpo je otvorio premijer Andrej Plenković, koji je sudjelovao i na svečanoj sjednici županijske skupštine u povodu Dana Virovitičko-podravske županije. Na otvorenju je istaknuto da ovom kraju nedostaje dobra prometna povezanost sa zapadom Hrvatske, ali premijer Plenković je istaknuo kako je u planu brza cesta Zagreb-Bjelovar koja će se nastaviti prema Virovitici. „I zato sam u kontekstu ovoga ljeta i velikih infrastrukturnih projekata, gdje je Hrvatska postala povezana Pelješkim mostom, kazao kako imamo ogromne zadaće da tu riblju kost u Podravini i u Slavoniji napravimo uistinu funkcionalnom i zato ćemo nastaviti ovaj projekt gradnje brze ceste prema Bjelovaru najprije, a potom od Bjelovara prema Virovitici i koja će za razvoj ovoga kraja imati sasvim drugu dimenziju”, rekao je premijer Plenković.

„Viroexpo je sigurno najznačajnija pozornica za mnogobrojne obrtnike, male poduzetnike, poljoprivrednike iz cijele Slavonije i Podravine, ali i RH, on je mjesto gospodarskih susreta koji za cilj imaju gospodarsku suradnju novih poslovnih subjekata”, poručio je virovitičko-podravski župan Igor Adrović.

Priredba se održava nakon dvogodišnje pandemijske stanke, a organizatori očekuju rekordan broj posjetitelja za koje je pripremljen najveći vanjski izložbeni prostor u povijesti sajma i bogat popratni edukativni, kulturni i zabavni program.


Viroexpo

Viroexpo

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.