Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoren novi Društveni dom u Vuki

26.05.2023.

20:18

Autor: Radio Osijek/TM

Otvoren novi Društveni dom u Vuki

Otvoren novi Društveni dom u Vuki

Foto: OBŽ / -

U Vuki je danas, uz prigodnu svečanost, na kraju Ulice Stjepana Radića otvoren novi Društveni dom u koji je uloženo više od dva milijuna kuna.

„Općina Vuka od 90-ih godina prošloga stoljeća nije imala Društveni dom, no 2015. godine smo od Lovačkog društva „Kuna“ Vuka za 400.000,00 kuna kupili zgradu koja je bila u izgradnji kao lovački dom. Nisu u tomu uspjeli, a Općini je trebao Društveni dom te smo kupili i krenuli s dovršetkom izgradnje i stavljanjem zgrade u funkciju”, opisao je kako je došlo do realizacije ovog projekta općinski načelnik Damir Maričić. Za dovršetak zgrade i stavljanje u funkciju utrošeno je nešto više od milijun i 600 tisuća kuna, dok je za opremanje bilo potrebno još 406 tisuća. Trećinu tog iznosa (658.500 kuna) osigurala je Osječko-baranjska županija, a projekt je Ministarstvo graditeljstva pomoglo sa 70 tisuća kuna.

„Važno je da će ovaj Društveni dom služiti za brojne događaje i manifestacije, kao i druge potrebe i Općine i mještana. Poznato je da je na ovom području puno projekata u tijeku i da načelnik pokazuje značajnu energiju u njihovoj realizaciji, u čemu svima želim puno uspjeha, a Županija će kroz partnerski odnos i dalje pomagati značajne projekte u Općini Vuka”, poručio je zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić.

Galerija
Damir Maričić i Josip Miletić u novom Društvenom domu u Vuki, Foto: OBŽ/-
Otvoren novi Društveni dom u Vuki, Foto: OBŽ/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.