Hrvatski radio

Radio Osijek

13:09 / 26.11.2014.

Autor: Stjepan Filipović

Otvoren Područni ured pučke pravobraniteljice

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas jc otvoren Područni ured pučke pravobraniteljicc u Osijeku, a o radu i ulozi pučkog pravobranitelja govorila je pravobraniteljica Lora Vidović.

"Na ovaj se način Želimo približiti građanima, jer su njihova očekivanja od naše institucije, koja ima Široke ovlasti zaštite i promicanja ljudskih prava, suzbijanja diskriminacije te djelovanja u ulozi Nacionalnog preventivnog mehanizma, sve veća. Budući da smo do sada imali Ured isključivo u Zagrebu, mnogi građani koji trebaju našu pomoć, zbog udaljenosti, nisu bili u mogućnosti zatražiti zaštitu svojih prava, a na ovaj ćemo im način biti pristupačniji" kazala je pravobraniteljica Vidović.
Kroz djelovanje Područnog ureda, želimo ostvariti suradnju sa svim zainteresiranim dionicima u lokalnoj zajednici - županijama, gradovima, ustanovama i institucijama, nevladinim udrugama, akademskom zajednicom i drugima, kako bismo doprinijeli osvješćivanju javnosti o temama iz područja ljudskih prava i dodatno pridonijeli njihovoj zaštiti.
Građani mogu doći osobno na adresu Hrvatske Republike 19, na prvi kat, javiti se na broj telefona 031/628-050 i 031/628-051 ili se obratiti putem elektroničke pošle na adresu info@ombudsman.hr. Mnoštvo informacija nalazi se i na web stranicama Ureda. www.ombudsman.hr putem koje se građani mogu detaljnije informirati o radu, ili putem twitter profila @Ombudsman.HR

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.