Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvorena nova tvornica u Vukovaru

29.12.2014.

17:35

Autor: Radio Osijek/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju danas je otvorena suvremeno opremljena tvornica lijekova, krema i sirupa "Yasenka", vlasnika i investitora Mohameda Radwana Joukhadara, podrijetlom iz Sirije, koji u Hrvatskoj posjeduje 35 ljekarni te tvrtku Medical Intertrade d.o.o. sa sjedištem u Svetoj Nedjelji.

„U tvornicu u Vukovaru, u kojoj će se proizvoditi lijekovi, sirupi te razne medicinske masti i kreme, Mohamed Radwan Joukhada uložio je desetak milijuna eura, a zaposleno je trenutačno 15-tak radnika. U sastavu tvornice nalazi se i suvremeno opremljen laboratorij za praćenje kontrole kvalitete“, istaknula je u prigodnom govoru direktorica proizvodnje u "Yasenki", Renata Goreta.

Prema riječima Mohameda Radwana Joukhadara, od dolaska u Hrvatsku 1969. godine do danas želja mu je bila da se osim veleprodajom lijekova i farmaceutskih proizvoda, bavi i proizvodnjom. „Tržište ove tvornice mora biti cijeli svijet. Naš cilj nije prodavati proizvode iz Vukovara samo u nekoliko ljekarni u Hrvatskoj. Moramo ići i izvan nje. Samo Sirija ima 25 milijuna, a teško stradali sirijski grad Alep pet milijuna stanovnika. Oporavit će se ta područja i računamo i na tamošnje tržište“, poručio je rekavši kako se najveće bogatstvo njegove tvrtke visokoškolovani i kvalificirani zaposlenici.
Tvornicu su rezanjem vrpce svečano otvorili vlasnikova supruga Yasenka Joukhadar i dugogodišnji prijatelj s kojim je pomagao Vukovarcima u ratnim vremenima dr. Andrija Hebrang. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava zahvalio se investitoru što je odlučio tvornicu otvoriti upravo u Vukovaru kojemu su potrebna nova radna mjesta istaknuvši kako će Grad stajati iza ove tvornice i svakoga tko želi ovdje investirati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.